Esküvő trend

 2011.04.30. 21:36

Az idei esküvő trendet ha egy szóval kellene jellemeznem, azt mondanám : kreativitás. Mindent lehet, a fantáziának csak a lehetőségek szabhatnak határt!

Színek

A bátrabb menyasszonyok a hagyományos fehértől és ekrütől eltérően, a tavalyi év folyamán használtak már színeket kiegészítőnek, a legbátrabbak a feketét, mely egy esküvőn a sírig tartó hűséget jelképezi. Idén a színkombinációk hódítanak, pasztell és erőteljes árnyalatok, pl.: barna-alma zöld-halvány rózsaszín, vagy pink-narancs-piros, melyek megjelennek nemcsak az asztaldíszeken, hanem a menyasszonyi ruhákon is. Oscar de la Renta az idénre több ilyen ruhát is tervezett, melyek alsó vagy felső része élesen más színű, az átmenetet pedig egy vastagabb öv résszel oldja meg. Pár évvel ezelőtt polgárpukkasztó lett volna bevonulni a templomba egy felül fehér alul királykék ruhában, királykék fátyollal, ma viszont már meglepődni nem illik.

Koncepciók

Egyre több a koncepcióba foglalt esküvő, pl: ’50-es évek Amerikája, amikor mindenki szűk rojtos mini ruhában jelenik meg, a férfiak kalapban, nadrágtartóval, ’50-es évekbeli zene szól, és a hölgyek, hosszú cigarettatartóval dohányoznak, a pár pedig old timerrel érkezik. A koncepciókban az a jó, hogy bevonhatjuk a vendégeket is, meghatározhatjuk, miben érkezzenek, vagy vendégérkezéskor egy mini kiegészítős gardróbban várhatjuk őket, ahol mindenki kiválaszthatja a neki legjobban tetsző boát, napszemüveget, nyakkendőt. A koncepció szerint alakul a meghívó, a dekoráció, a programok, a zenekar, és természetesen az ételek is. 

Sátor

No, nem a vidéki lagzik sátras lagzijára kell gondolni, hanem olyan helyre, amit mi magunk álmodhatunk meg, tulajdonképpen felépíthetjük a saját esküvői helyszínünket, úgy ahogyan azt kislánykorunkban elképzeltük.  Hófehér, nagy belmagasságú sátorral, belül minden illesztést selyemmel eltüntetve, virágokkal díszített kristály csillárral, monogramokkal kivágott, megvilágított oldal panelekkel, hófehér, mintázott szőnyeggel, elegáns parkettel, monogramokat vetítő fénytechnikával. Valahogy úgy kell elképzelni, mint egy házépítést, tehát aki ilyen esküvőt szeretne, mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Környezetvédelem

Szimpatikus hozzáállás, amikor a pár nemcsak magára gondol az esküvője kapcsán, hanem arra is, mennyi benzingőzt bocsát ki a násznép az esküvőre menet, mennyi szemét keletkezik, mennyi fát kell kivágni a meghívók készítéséhez, így un. eco esküvőt szervez. Az ilyen esküvő jellemzője, hogy minden környezetbarát: a meghívó e-mailen kerül átküldésre, a vendégek biciklivel vagy lovaskocsival érkeznek, az ételek csak 50 km-en belül beszerzett alapanyagokból készülnek, az asztalokat a környéken szedett termésekkel, mezei virágokkal díszítik, és természetesen a ruhák is kölcsönzöttek. A köszönetajándék felajánlás valamilyen alapítvány részére, és általában a teljes násznép közösen elültet egy fát, mellyel hozzájárulnak Bolygónk élhetőségéhez.

Konklúzió: bátran engedjük el a fantáziánkat elképzeléseinkről, és amikor egy esküvőszervezővel találkozunk, ő majd átfogja és megvalósítja álmainkat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr702867848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása