A páva minden árnyalata

 2014.08.02. 21:04

S a cím nem véletlen. Egyrészt a regényre szerettem volna utalni a pár kapcsán ( de pssszt :)), másrészt a páva színeire, harmadrészt pedig egy olyan esküvőre, ahol tökéletesen érvényesült az a mondás, hogy egy esküvő maga a mini élet: van benne boldogság, sírás, sok nevetés, tánc, probléma megoldás és villámcsapás. Ez utóbbi általában a családtagok szemei között, esetünkben sajnos az égből jött. De kezdjük az elején.

Réka a menyasszony- akinek Enikő barátnőm ajánlott - az első beszélgetésünk alkalmával elmondta, hogy igazából már minden megvan: helyszín, ételek, ceremóniamester, fotós, dekoros, cinematográfus, úgyhogy igazából persze beszélgessünk, de..(minek is?) Úgy fél órás telefonos csevegés után kiderült, hogy annyi minden hiányzik, hogy végülis sokkal több azon dolgok száma, amik nincsenek meg. Így hát intéztem grafikust, nyomdát, meghívótervet, szalagot a meghívóra, babysittert és kellékeket, macaron tortát, megbeszéléseket a fellépőkkel és beszállítókkal, technikussal, programtervet, forgatókönyvet, helyszín bejárást, és végeláthatatlan menyasszony "cseszegetést", - persze jó értelemben -  hogy minden időben meglegyen. Aznap Rékától ruha bekészítést, a  macaron torta elhozatalát a cukiból, majd összeállítást a helyszínen, és a beszállítók érkezését, eligazítását és kifizetését.Névtelen.jpg

Meleg volt nagyon aznap, kipakoltam mindent a Robinson étterem előtt,pont parkoló helyet kerestem, mert ott ugye nem nagyon van, visszakanyarodtam, persze ahol nem lehet, a rendőr pont kiszúrta, pont megállított, de meg sem vártam mit akar, csak mondtam a magamét fülig vigyorral a királykék selyemruhámban, hogy nem tudok megállni, segítsenek, be kéne mennem, mert 5-re itt vannak a vendégek, aztán ők, hogy ez úgy amúgy 50.000 Ft lenne csak hogy tudjam, mert kötelező haladási irány is volt, nemcsak záróvonal, de ha nem vagyok körözött bűnöző akkor elengednek, és persze nem vagyok. Kértek, hogy most ha lehet ne kanyarodjak újra vissza, hanem menjek egy kört, amit meg is tettem, és elképesztő mázlista módon foglaltak nekem helyet a Robinson előtt, leállították nekem a forgalmat is hogy be tudjak parkolni. Hála. Na egy kipipálva, más ma nem jöhet.

De jött...A helyszín berendezve türkíz színekben, csodaszép hortenziás és pávatollas díszítéssel, papír lampionokkal, Mr&Mrs felirattal, úgy tűnt minden rendben megy, a vendégek is szivárogtak, mindenki megtalálta a helyét proseccot kortyolgatva, a pár is begördült, szépen lement a szertartás, a szülő köszöntés, a sziromszórás. Kisétáltunk a teljes násznéppel a Hősök terére fotózásra és lufifelengedésre, majd vissza. Az ég ekkor már borús volt, és kezdett csöpögni az első,annyira nem aggódtunk, mert volt fedél a fejünk felett. Az előétel nagyon finom libamájas ízelítő volt, kicsi hal, mozzarella caprese. Majd egyszer csak tornádó szerű szél söpört át a sátorponyvával fedett helyszínen, vízesés kíséretében, az emberek sikítva menekültek az étterem belsejébe. A vihar mindent letépett, eláztatott, eltört, lesodort..a menyasszony sírt...a vendégek csak harmada tudott leülni a szűkös helyeken. Kb.15 perc múlva látszott, hogy ki fog sütni a nap, és az is, hogy ennyi ember nem fér el az emeleten. Tehát megoldás az volt, hogy kitakarítani a teraszt és visszamenni 21:00-ra technikástul, hogy Kökény Ati már itt tudjon kezdeni. A helyszíni kontakt közölte, hogy ez nekik 4 óra, és képtelenség. Nem adtam fel, beszéltem a tulajdonossal, hogy a vendégeket is be tudom fogni, szívesen takarítunk, csak adjon rongyot, tálcát és intézzük. Így is lett, kb 20 ember vacsora helyett vízben tocsogva pakolta, törölte a vizes székeket és asztalokat, szedte le az ázott terítőket és párnákat a vezényletem alatt, majd vissza a megmaradt dekorációkat , gyújtott vizes gyertyákat, így a pár számára szó szerint a semmi alól kettővel egy hangulatos party helyszínt varázsolt. Attila pontban este 9-kor el tudott kezdeni énekelni. Itt tényleg vége gondoltam. Más már nem jöhet.vízes.jpg

De még mindig jött! Attila után Rakonczai Imi kezdett volna közvetlen, vele lett volna a menyasszony tánc is. Ahogy megérkezett szerette volna bekapcsolni a zongorát. De a billentyűkön és közötte vastagon állt a víz. Be sem merte kapcsolni. Persze én azonnal azt kérdeztem mosolyogva, hogy pót zongora? Erre ő, hogy van, csak picit messze. Közben apukáját elindítottuk a zongorához, és próbáltuk elérni az embert aki kinyitja a raktárat, aki sajnos több mint másfél órán keresztül nem vette fel a telefont. Közben Imi pár markos legény társaságában átment a Gundelba, hogy hátha jó az ottani zongora és akkor elhozzák, de az sem volt jó, mert nem kihangosítható. Közben a programokat cseréltük: játékot előre, a fotósok (www.herczegstudio.hu) készítettek egy same day slide showt a készülődésből és a nap eseményeiből, majd a DJ kezdett Attila után zene ügyileg, a menyasszonytánc is vele zajlott, és kb. hajnal fél 3-ra megérkezett a várva várt zongora. Ez is megoldva. Már nem jött más. Tényleg :)

Tanulság: nincs olyan helyzet, amit nem lehet megoldani. Még az égszakadást, földindulást is! Csak jókedv kell, meg az évek, meg a rutin! :D

Apropó jókedv! Az egyik vendég tollából az alábbi írás született: 

"A" Vas Legas News" helyszíni tudósítójának beszámolója :
Robinson Pénteket, Szombatra cserélte.Ragyogó napsütésben kezdődött a" Kiss Show." A hivatalos ceremónia és a Hősök Tere meghódítása után viharosan folytatódott a program egy látványos vízirevűvel ,ami teljesen megváltoztatta a tányérokon fellépő mozzarella és libamájpástétom állagát.A szervezők kreatív közreműködése révén,a helyszín evakuálása teljes mértékben sikerült,amit az emeleten elfogyasztott alkohol és kacsacomb kombináció pusztítása ékesen demonstrált. Az eredeti helyszín rendbetétele után a résztvevők elfoglalták kezdeti harcállásaikat és kezdetét vette a fellépő művészek színpadra lépése.Az est fénypontja a " Vas Legas " revűben ,új névvel először fellépő Superstar menyasszony bájos megjelenése ,csodálatos tánctudása és elvarázsoló egyénisége volt,amit az/ ásvány/vizes Mici Mackó előadás sem tudott elhomályosítani.A koreográfia szerves részeként,az új vállalkozás férfi tagja a Revű sztárjának legszebb testrészén való tapsikolásával fejezte ki elragadtatását a műsorral kapcsolatban.
A premier vendégei hangos sikoltozással ujjongással,tapssal és véget nem érő italfogyasztással ritkították soraikat és aktív résztvevői voltak ennek a csodálatos eseménynek."

Bizony, ha kell, ázottan és vizesen is seprűre pattanok, de akkor is mosolygok! :)

Vágólap02_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1006603025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bokor Vincze Olga 2014.08.16. 18:38:56

Ez annyira jooo... !!!Ugy erzem mintha szemelyesen reszt vettem volna azon az eskuvon ! Remek iras;helyzetjelentes ! Csak gratulalni tudok,mert nem semmi egy ilyen szervezes !!!!
süti beállítások módosítása