Nászajándék kérdés

 2011.05.11. 13:06

Az örök kérdés. Mit vigyek annak a párnak, akinek már mindene megvan? Egyáltalán ajándékot vigyek? Vagy jobban örülnének készpénznek? Mindenki szeretne valami maradandót adni az ifjú párnak, amit ha használ, vagy igénybe vesz, pontosan tudja, kitől kapta.

Szerencsés, ha a pár valamilyen módon jelzi, hogy mit szeretne. Megteheti ezt a meghívóban, ahol egy kis versikével utalhat rá, hogy mindenük megvan, és inkább bankókat kérnének, vagy megadja egy ismerősének a számát, aki kezeli a nászajándék listát.

Kezdjük a pénz dologgal. A boríték a legegyszerűbb, de a pár nem fog emlékezni rá, hogy tőlünk kapta. Érdemes a pénzt is kreatív módon odaadni, például  venni egy egyedi, swarowski kristályokkal kirakott pohárkészletet (http://viewitem.eim.ebay.hu/Wedding-Glass--Engraved-Wedding-Glass-Flute-Set/110660947538/item), és a poharak kelyheibe beletenni a pénzt. Persze vehetünk egyszerűbb poharakat is, gravíroztathatjuk azt, vagy, ha jó a kézügyességünk, festhetünk rá egyedi mintákat. Kiindulhatunk a pár hobbijából is. Ha szeretnek pókerezni, akkor vehetünk nekik egy
profi" póker készletet", és a zsetonok mellé becsempészhetjük a bankjegyeket.

Ha műalkotást választunk, azt szintén pénztárcákhoz függően tehetjük. Találhatunk több millió forintos, eredeti Salvador Dali műremeket, kifejezetten műgyűjtőknek és Dali-rajongóknak (http://viewitem.eim.ebay.hu/Salvador-Dali-19041989-Title-Elephant-Spatial-19
81/110567309025/item
). Ha jóval kevesebből kell gazdálkodnunk, akkor vagy magunk készítünk, vagy készíttetünk.  Kidíszíthetünk egy hófehér étkészletet a pár lakásához illően (http://viewitem.eim.ebay.hu/Villeroy--Boch-Wonderful-White-6-Piece-Dinner-Se
t-NEW/330558538801/item
), vagy készíttethetünk a pár monogramjával ellátott két darab nyakláncot, ami már pár ezer forintért elérhető.  Az interneten több oldalt is találunk egyedi készítésű alkotásokból. Mindent megbeszélhetünk az alkotóval, van, aki a mellékelt tányérok megfestését is szívesen vállalja, vagyis hozott alapanyagon is dolgozik.

Adhatunk élményt is ajándékba. Szintén pénztárcánktól és fantáziánktól függő, hogyan turbózzuk fel ezeket a meglepetéseket. A nagy napon az ifjú házasok csak egy utalványt kapnak, amit később beválthatnak valahol hőlégballonozásra, egy wellness hétvégére, egy balatoni vitorlázásra, de ha
nincs ekkora keretünk, saját magunk is szervezhetünk nekik egy barlangtúrát vagy egy pikniket a réten.

Szép gesztus, ha a házasulandók magukon kívül másokra is gondolnak , így arra kérik a násznépet, a nászajándékra szánt összeget utalják át egy általuk megadott számlaszámra, egy alapítvány részére.

Összefoghatunk baráti társaságként, amikor a mindenki által összedobott pénzösszegből veszünk valami nagyobb értékű ajándékot. Ha a baráti társaságnak sincs erre szánt kerete, vagy valami vicceset szeretne vinni,akkor vegyünk nekik egy ásót, egy kapát, és egy harangot, majd kössük át őket nagy masnival! Tuti siker, emlékezetes, olcsó, és egész biztos mosolygást csal mindenki arcára! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr32895539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása