Nem túlzás a biblia szót használni, hiszen a jól megírt esküvői forgatókönyv mind a párnak, mind a szervezőnek, mind a beszállító partnereknek szentírás, nem beszélve arról, hogy a legnagyobb segítség!

De csak a jól megírt forgatókönyv. Munkám folyamán számos itinerrel találkoztam már, de igazán jól megírttal még nem. Egy jó forgatókönyvnek hihetetlen pontosnak és részletesnek kell lenni, kicsit úgy kell elképzelni, mint egy jó könyvet, ahol az író leírja a környezet is, és szinte érzed az orrodban az ottani levegő illatát. Esetünkben a levegő az egyéb megjegyzés kategória, de kezdjük az elején:

Legegyszerűbb excelben kezelni a forgatókönyvet, mind  a beírásoknál, mind a nyomtatásnál. A felirat és cím után oszlopokat hozunk létre: időpont (tól-ig), esemény, tennivaló-helyszín, tennivaló-szervező, felelős, egyéb megjegyzés, beszállító. Aztán elkezdjük kitölteni.

Az időpontnál a -tól részhez, hogy mikortól érkezhet a beszállító, és meddig - ig  pakolhat be. ezért fontos, mert a partnerek egymástól is függenek, pl: a dekoros addig semmit sem tud csinálni, amíg fel nem állítottak az asztalokat. Az is fontos,hogy egyszerre egy beszállító pakoljon, ne legyen tumultus sem a lépcsőházban, sem a liftnél. Egyanezt a szisztémát követjük az eseményeknél is: pl: menyasszonyi autónak mikor kell legkésőbb elindulni a menyasszonnyal -ig, mikorra kell érkezni a fotósnak -tól.

Ezzel egyetemben sorban írjuk tovább: tennivaló-helyszín oszlopba, az adott időponthoz pl: beszállító beengedése, nekik parkoló biztosítása, vagy fellépő zenekarnak öltöző biztosítása. Beírjuk a mi teendőinket is. Az egyéb megjegyzés rovatba olyan dolgokat érdemes beírni, amiket biztosan ne felejtsünk el pl: vendégkönyv, lufipostához levelezőlapok és tollak, stb. A végén tüntessük fel, az adott eseményért ki felelős, elég ha rövidítve, lényeg hogy tudjuk kiről van szó.

A forgatókönyv része egy jól megírt telefonszám lista. Szintén excelben: cégnév, tevékenység, név, telefonszám. Bármi történhet a  telefonunkkal, és ha nem tudunk senkit elérni, nagy baj lehet. Ezt a listát érdemes mindenkinek körbeküldeni, így egymástól is tudnak kérdezni, kérni alapvető dolgokat, így megkönnyítik a mi dolgunkat is.

A bejegyzés trackback címe:

https://eskuvoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr262842886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása